Stinel Adefoged
Untitled design-2

Nytårsmenuen 2017

Mig

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

I år blev det min tur til at stå for nytårsaften, og selvom det er et stort ansvar at stå for årets sidste fest, så glæder jeg mig også. Det er hårdt arbejde, men jeg er vild med gå og planlægge sådanne aftener i lang tid. Jeg er ikke til bunds med menuen endnu, men her vil jeg gerne dele mine første tanker omkring den, så kan I altid komme med inputs, hvis I skulle have lyst.

Til Black Friday investerede jeg i en sous vide, efter at have hørt meget lovprisende om dem i flere kokkeprogrammer (som jeg er lidt en sucker for). Jeg er vildt glad for den, eller det vil sige, det regner jeg med at blive, jeg har nemlig ikke rigtig prøvet den endnu, men har da også først lige modtaget min pakke fra Skousen i går. Som du kan se herunder, er det ikke verdens flotteste apparat, men håber det bliver det hele værd.

 

Når kødpigen bestemmer

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at jeg nok er lidt mere vild med kød, end de fleste piger er. Det er ikke fordi jeg vil have det i store mængder, til det er jeg for glad for naturen og ikke mindst for min krop. Jeg kan bare godt lige smagen af et stykke perfekt tilberedt kød, om det så er ribeye, mørbrad, svinekæbe, eller noget helt fjerde er underordnet. Netop derfor investerede jeg i en sous vide, der kan sørge for at kødet bliver lige som det skal være, og samtidig kan det meste laves i forvejen, så det er helt perfekt.

Jeg har besluttet mig for at tage lidt rundt i dyreriget i en fem-retters menu, der skal strække sig over mange timer, da der kommer til at være en hel del mad. Det hyggeligste er også at bruge hele aftenen rundt om bordet.

For-Forret:

Kammuslinger med lidt grønt

Forret

Torskefilet med citronskal

Mellemret

Braiseret svinekæbe (det utraditionelle indslag)

Hovedret

Portionsanrettet og skriveskåret US Ribeye med pommes anna ala Stine

Dessert

Min specielle créme brûlée på en bund af hvid chokolade

 

Have something to add? Share it in the comments.

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *