Stinel Adefoged
bordbækesæt

Jeg skal have nye havemøbler

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Foråret nærmer sig, og vi skal snart ud i haven. Ved mine forældre har vi ofte benyttet haven ved de lune sommeraftener og det vil jeg også til at dyrke lidt mere. Jeg har besluttet mig for at investere i nye havemøbler, og et ordentligt bordbænkesæt skal det være. Der findes mange overvejelser bag sådan investering for mig. Hvilke materiale skal jeg vælge, hvor meget kan det holde til og hvor meget skal det vedligeholdes. Læs med om mine overvejelser her.

Jeg synes klart at træhavemøbler er pænest, dog kræver det lidt arbejde for at holde dem pæne. Mindst en gang om året bør de have olie og måske hvert andet år skal de slibes ned. Det er nok først nødvendigt når de er et par år gamle. Jeg har fundet et lækkert sæt i noget teaktræ, men det koster bare 8.000 kr. Så derfor har jeg også overvejet at købe brugt, men meget af det kræver virkelig en kærlig hånd. Så det jeg gået væk fra.

Jeg har også overvejet plastik. Men mange af havemøbler i plast vinder ingen design pris, dog er de ofte lidt billigere. Problemet med dem, er at plastikken mørner med tiden, og til sidst flækker. Det er heller ikke smart at sådanne møbler står ude hele året, da jeg så skal regne med at købe nye om blot få år.

Vedligeholdesfrit bordbænkesæt er vejen frem

Jeg er kommet frem til at at jeg skal have et vedligeholdesfri bordbænkesæt, da jeg ikke har meget plads til opbevaring om vinteren og at jeg ikke orker at give det olie eller pleje det med en speciel behandling hvert år. Jeg er indforstået med at prisen nok også bliver lidt mere end jeg havde regnet med fra starten, men til gengæld skal jeg ikke tænke på vedligeholdelse og havemøbler generelt i de næste 10 år. Jeg tager billeder af det når tiden bliver bedre, og jeg får det sat rigtig op.

Have something to add? Share it in the comments.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *