Stinel Adefoged
Undervisning i dansk

Jeg skal undervise i dansk for udlændinge

Mig

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg har taget et ekstra job, som jeg meget gerne vil fortælle lidt mere om. Mit almindelige job er et kontorjob, hvor jeg, som I ved, har fået mulighed for at arbejde hjemme. Det giver mig rigtig meget fleksibilitet, så jeg selv kan planlægge nogle af mine dage. Det har virkelig ændret meget i min hverdag, og jeg har meget mere overskud nu. Før drænede det mig fuldstændigt, at jeg skulle sidde på kontoret i 8 timer næsten uden pauser. Jeg var totalt smadret, når jeg kom hjem, så jeg fik meget lidt ud af mine dage. Nu kan jeg enten begynde tidligere eller sove lidt længere nogle dage, jeg kan tage flere pauser, og jeg kan rykke mine timer rundt på dagen.

Mere tid til mig

Oven i det spurgte min chef for nyligt, om jeg ville gå ned i tid. Vi har ikke så travlt for tiden, så der var næsten ikke nok arbejde til at udfylde en fuldtidsstilling. Da jeg synes, mit arbejde kan blive lidt ensformigt, sagde jeg med det samme ja! Nogle ville nok være bange for at miste deres job, men det er jeg ikke. Nu får jeg plads til nye udfordringer, og hvis jeg endelig skulle miste jobbet på sigt, kan jeg jo altid finde noget andet.

Det fantastiske er, at jeg få dage efter så et opslag for IA Sprog. Det er en sprogskole, som underviser i dansk for udlændinge, og de søgte flere hænder. Jeg gik straks i gang med at læse mere og fandt ud af, at jeg har kompetencerne til at søge jobbet. Heldigvis fik jeg det også, så nu skal jeg i gang med noget helt nyt.

Glæder mig til at arbejde mere med sprog

Jobbet er stadig kun et supplement til mit andet job, men nu må vi jo se, hvad der sker. Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at undervise i dansk, og ikke mindst til at hjælpe udlændingene rigtig godt i gang i Danmark. Sprog er vores vigtigste værktøj til at forstå og navigere i verden, så jo hurtigere, man lærer sproget, jo hurtigere falder man til. Det er også meget nemmere at begå sig på en arbejdsplads, når man kan tale med kollegaerne.

Jeg har ikke frygtelig meget erfaring med at undervise udlændinge i dansk, så jeg tager meget gerne imod råd, hvis nogle af jer har prøvet det. Heldigvis er IA Sprog også rigtig gode til at sætte mig ind i tingene. De har meget af deres eget undervisningsmateriale og arbejder ud fra nogle meget inkluderende principper, så det skal nok blive rigtig godt.

Have something to add? Share it in the comments.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *