Stinel Adefoged
Trist figur holder knust hjerte

Min farmor er død

Mig

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg startede april måned med den trist nyhed om, at min farmor er gået bort. Det var ikke uventet, for hun var efterhånden en gammel kvinde, men vi skal alle vende os til tanken om aldrig at se hende igen.

Et langt og godt liv

Det er aldrig sjovt at miste, og vi er i familien meget kede af det lige nu. Vi er vokset op med en kærlig kvinde, og det bliver meget underligt ikke at have hende i vores liv længere. Vi trøster os dog med, at min farmor levede et langt og godt liv, som hun selv var fuldt tilfreds med. Hun levede livet til det sidste og følte ikke, at hun manglede at nå noget. Hun nåede at opleve det meste i de 95 år, hun levede, og kunne derfor gå bort med ro i sjælen.

Og så det praktiske

Min farmor boede alene, og derfor er der en masse praktiske opgaver, som vi i familien skal tage os af. Der er faktisk flere, end man lige tror. Vi er lige nu i gang med at planlægge begravelsen. Hun har flere gange snakket om sin begravelse og fortalt os, hvordan hun ville have den – og den bliver præcis som hun ønsker. Kirken bliver fyldt med hendes yndlingsblomster, og begivenheden skal være mere munter en trist, lige i hendes ånd.

Vi skal også have ryddet op i dødsboet. Det bliver noget af en opgave, for min farmor havde rigtig mange ting. Derfor har vi snakket om at bestille professionel hjælp til oprydning og rengøring af dødsboet, så vi ikke skal bruge alt for lang tid på det. Hverdagen er i forvejen sat lidt på pause, og de fleste af os har brug for lidt luft og plads. Min gode ven har anbefalet mig at tage et kig på denne hjemmeside. Han har selv gjort brug af virksomheden, og anbefaler den varmt.

Have something to add? Share it in the comments.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *